Deelnemen

In principe kan elk ziekenhuis dat zorg draagt voor patiënten met blaaskanker zich aansluiten bij ProBCI. Bent u bijvoorbeeld als uroloog of medisch oncoloog betrokken bij de behandeling van blaaskanker, dan kunt u uw centrum aanmelden.

Er zijn geen verdere eisen aan deelname. Wel is de verwachting dat het implementeren van studieprocedures zo efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd als het ziekenhuis al de nodige randvoorwaarden voor wetenschappelijk onderzoek gereed heeft. Denk daarbij bijvoorbeeld aan personeel met de juiste kwalificaties in het kader van de WMO en een ondersteunend trialbureau.

ProBCI is zo opgezet, dat er zo min mogelijk tijdsinvestering gevraagd wordt van uw afdeling. Dit doen we door zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van bestaande systemen, waaronder de Nederlandse Kankerregistratie, PROFIEL voor vragenlijst-onderzoek en de Radboud Biobank.

De voornaamste investering die door uw ziekenhuis wordt geleverd, heeft betrekking op de informed consent procedure en het aanmelden van de patiënt in het online studiesysteem, en het coördineren van bloedafnames. De overige processen worden centraal aangestuurd door het studieteam.

Neem contact op

U kunt onderstaand formulier invullen of mailen naar Anke Richters (coördinerend onderzoeker van ProBCI) om deelname te bespreken. U ontvangt dan meer informatie en de opstart kan besproken worden.